USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Katso tuotekohtaiset kysymykset alta.

 1. Aiheuttaako Novophane Nail Cream kynsivoiteessa käytetty hajuste allergiaa?

Novophane Nail Cream sisältää yleisesti käytettyä hajustetta. Se ei sisällä mitään allergeeneja (vapaa 26 allergeenista), joten allergiariskiä ei ole.

 1. Miksi käyttää Novophane Nail Creamia kynsivoidetta, miksei vain kynsilakkaa?

Päinvastoin kuin voide, kynsilakkapohja voi sisältää ainoastaan aktiivisia ainesosia, jotka ovat liukenevia. Eli kynsilakka ei voi sisältää sellaisia rasvoja kuten kolesteroli ja öljyhappo, jotka ovat välttämättömiä solujen koheesion ja kynsien joustavuuden kannalta.

 1. Mistä tiedätte, että kosmeettinen kynsilakka ei estä tämän voiteen ainesosia pääsemästä kynteen? Onko tästä tehty tutkimuksia?

Novophane Nail Creamin kynsivoiteen pääsystä kynteen kynsilakan läpi ei ole tehty tutkimuksia. On kuitenkin näytetty toteen, että kynsilakat ovat ainoastaan osittain okklusiivisia. Kynsilakan annostelu johtaa alentuneeseen transepiderminaaliseen veden haihtumiseen (TWL), mutta se ei estä sitä täysin.

Tämä tarkoittaa sitä, että aktiiviset ainesosat voivat läpäistä myös kynsilakan, koska kynsilakka ei muodosta täysin okklusiivista kalvoa. On selvää, että ainesosat läpäisevät kynnen paremmin ilman kynsilakkaa, mutta se riippuu käyttäjästä. Jos käyttäjä ei halua annostella Novophane Nail Creamia ilman kynsilakkaa, silloin ei ole olemassa vaihtoehtoista menetelmää, ja Novophane Nail Cream on silti tehokas.

 1. Miksi Novophane Nail Cream kynsivoiteessa käytetään soijalesitiiniä kolesterolin sijaan, kun kolesteroli on kynnen keskeinen lipidi?

Kolesteroli on eläinperäinen aine, kun taas soijalesitiini on kasvisperäinen aine. Soijalesitiinä käytetään kosmetiikassa yleisesti kolesterolin asemesta.

 1. Mitä hyötyä on Novophane Nail Cream kynsivoiteessa olevista vitamiineista?

Kynnenalusella on rooli kynnen muodostumisessa. Itse kynsissä vitamiineilla ei ole tehoa, mutta kynnenalusissa, johon ne pääsevät voiteesta kynsien läpi.

 1. Pääseekö Novophane Nail Cream todellakin imeytymään kynnen läpi kynnenaluseen?

Jotkin hydrofiiliset aktiiviset ainesosat läpäisevät kynnen ja etenevät kynnenaluseen. Näitä ainesosia ovat biotiini, B5-vitamiini (pantenoli), glyseriini ja urea.

 1. Voiko Novophane Nail Cream kynsivoidetta käyttää kynsipsoriaasin hoidossa?

Novophane Nail Cream kynsivoidetta ei voi käyttää hoitamaan kynsipsoriaasia, mutta voide kuitenkin kosteuttaa kynttä ja parantaa sen ulkonäköä.

 1. Onko Novophane Nail Cream kynsivoide turvallinen lapsille? Jos on, niin onko jokin ikäraja?

Novophane Nail Cream kynsivoide on kosmeettinen valmiste, joten minimi-ikä käytölle on kolme vuotta.

 1. Onko Novophane Nail Cream kynsivoide turvallinen lapsille, jotka laittavat sormiaan suuhunsa?

Novophane Nail cream sisältää hyvin tunnettuja, vaarattomia ainesosia. Kuitenkin tuotetta ei voida pitää absoluuttisen turvallisena nieltynä. Tuotteen sisältö ja koostumus on testattu ja hyväksytty kynsille annosteltaviksi, joten emme suosittele käyttöä lapsilla, joilla on tapana pureskella kynsiä.

 1. Onko Novophane Nail Cream kynsivoide yhtä tehokas, jos käyttää tavallista kynsilakkaa tai puolipysyvää kynsilakkaa?

Puolipysyvä kynsilakka on akryylipolymeerigeeli, joka kuivuu UV-valossa. Tämä kynsilakka on paljon enemmän okklussiivinen kuin tavallinen kynsilakka, jolloin Novophane Nail Cream kynsivoide ei läpäise kynttä yhtä hyvin. Suosittelemme esimerkiksi puolipysyvän kynsilakan käyttämistä joka toinen viikko sen sijaan, että sitä käyttäisi koko ajan.

1. Jotkut potilaat voivat valittaa runsaskarvaisuudesta. Mitä tälle voisi tehdä?

Tätä ei oikeasti tapahdu. Hiuksissa nähdään muutosta parempaan, mutta vaikutus ihon karvoihin on niin vähäistä, ettei sitä pysty silmämääräisesti havaitsemaan.

2. Voiko Novophane kapseleita suositella parta-alueen karvojen lähtöön?

Kyllä, Novophane kapseleita voidaan suositella parta-alueen karvojen lähtöön.

 

3. Voiko Novophane-kapseleita suositella lasten hiustenlähtöön?

Lapsilla hiustenlähtöä hoidetaan usein kortikosteroideilla, joita käytetään paikallisesti yhdessä minoksidiilin ja joskus Novophane-kapseleiden kanssa systeemisesti. Tutkimuksia ei ole saatavilla, koska autoimmuunia hiustenlähtöä tunnetaan vielä hyvin vähän. Ihotautilääkärit valitsevat lasten hiustenlähtöön parhaimman tarkoituksenmukaisen hoidon.

4. Voiko Novophane-kapseleita suositella naisten kulmakarvoille?

Novophane-kapseleita voidaan käyttää tukemaan naisten kulmakarvojen kasvua, mutta vaikutus voi olla niin vähäistä, ettei sitä pysty havaitsemaan.

 

5. Mitä apuaineita Novophane-kapseleissa on?

Novophane-kapselit sisältävät seuraavia apuaineita: maissitärkkelys, magnesiumstearaatti ja itse kapseli.

 

6. Sisältävätkö Novophane-kapselit gluteenia?

Novophane-kapselit eivät sisällä gluteenia.

 

7. Tuotteen käyttö voi joillekin aiheuttaa lievää ylävatsaärsytystä. Miten tätä voi ennaltaehkäistä?

Tuote kannattaa ottaa aina ruoan yhteydessä.

8. Onko tuotteen sisältämillä raudalla ja sinkillä suhteellista vasta-aihetta? Eliminoiko toisen läsnäolo toisen vaikutuksen?

Sinkki voi rajoittaa raudan imeytymistä suurilla annoksilla. Novophane-kapseleiden raudan ja sinkin määrät vastaavat normaalin ruokavalion tarjoamia fysiologisia annosmääriä. Näillä määrillä sinkki ei rajoita raudan imeytymistä.

 

9. Voiko Novophane-kapseleita käyttää raskauden tai imetyksen aikana?

Novophane-kapseleita voidaan käyttää raskauden aikana ilman ongelmia. On kuitenkin yleisesti suositeltavaa, että raskauden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana käytetään ainoastaan välttämättömiä lääkkeitä.

 

10. Mikä on alaikäraja Novophane Anti-hair loss lotionin ja Novophane-kapseleiden käytölle? 

Novophane Anti-hair loss lotion on kosmeettinen valmiste, jolloin alaikäraja on 3 vuotta. Novophane-kapseleiden käytössä 8 vuoden alaikäraja on johdonmukainen, jos suositeltu annos on sopiva.

 

Lait ja säädökset voivat muuttua ajan mittaan. Myös maakohtaisia eroja laissa ja säädöksissä voi olla. Esimerkiksi tuotteen valmistusmaassa Ranskassa paikallinen viranomainen on määritellyt Novophane-kapseleiden alaikärajaksi 11 vuotta ainoastaan siitä syystä, että tuote sisältää rautaa ja sinkkiä.

 

Novophane-kapseleita voidaan antaa yli 11-vuotiaille lapsille annoksella 2 kapselia päivässä. Tuotetta voidaan antaa kuitenkin myös yli 8-vuotiaille lapsille annoksella 1 kapseli päivässä, jos tuotteen sisältämien ainesosien vuorokautinen saanti on huomattavasti vähentynyt.

 

11. Ovatko Vitix- ja Novophane-kapseleiden sisältämät vitamiinit, hivenaineet ja kasvisuutteet luontaisperäisiä vai synteettisiä? 

Ne ovat pääosin synteettisiä.

 

12. Ovatko Novophane-kapseleiden raaka-aineet peräisin Ranskasta?

Kaikki tuotteessa olevat aminohapot, vitamiinit ja hivenaineet ovat peräisin Ranskasta. Ainesosien raaka-aineet ovat peräisin eri lähteistä.

 

13. Mitä muotoa Novophane-kapseleiden rauta on?

Novophane-kapselit sisältävät ei-hemirautaa, joka on kaikissa ravintolisissä ja lääkityksissä käytetyn raudan muoto. Vain noin 15-20 % ei-hemiraudasta imeytyy ruoansulatuskanavasta sellaisenaan, mutta tuotteeseen lisätty C-vitamiini edistää huomattavasti ei-hemiraudan imeytymistä. 

 

14. Onko olemassa joitain rajoituksia tuotteen käytölle, jos käyttää samanaikaisesti valoterapiana MediLED-lamppua?

Valoterapiahoidot ovat melko uusia ja niiden tehosta on julkaistua vain vähän tutkimuksia. Siitä huolimatta Novophane-kapseleiden käyttö yhtä aikaa MediLED-lampun kanssa ei aiheuta mitään haitallisia yhteisvaikutuksia. Novophane-kapselit eivät herkistä valolle ja ne otetaan suun kautta.

Kaikki Novophane-kapseleiden ainesosat ovat luonnostaan myös jo läsnä ihmisen kehossa.

 

15. Miksi Novophane-kapselit eivät sisällä foolihappoa?

Tutkijat ovat osoittaneet, että yli 40 prosentilla aikuisista on veressä epänormaalin paljon ehjää foolihappoa erityisesti siksi, että valmistajat rikastavat jauhoja, viljaa ja muita elintarvikkeita synteettisellä foolihapolla.

 

On tehty tutkimuksia, joissa on ollut yli 50 000 ihmistä mukana ja joiden tarkoituksena on ollut selvittää varastoidun synteettisen foolihapon turvallisuus. Tutkimustulokset ovat osoittaneet, että synteettistä foolihappoa käyttävillä ihmisillä on 6 % todennäköisempää syövän kehittyminen.  Lisäksi rotilla tehdyt tutkimukset viittaavat siihen, että jos syöpäkasvain on jo kehittynyt, foolihappolisä nopeuttaa taudin etenemistä.

 

Tutkimusviitteet:

(1) Regan L Bailey, James L Mills, Elizabeth A Yetley, Jaime J Gahche, Christine M Pfeiffer, Johanna T Dwyer, Kevin W Dodd, Christopher T Sempos, Joseph M Betz, Mary Frances Picciano. Unmetabolized serum folic acid and its relation to folic acid intake from diet and supplements in a nationally representative sample of adults aged ≥60 y in the United States. Am J Clin Nutr 2010 92: 2 383-389.

(2) Vollset SE1, Clarke R, Lewington S, Ebbing M, Halsey J, Lonn E, Armitage J, Manson JE, Hankey GJ, Spence JD, Galan P, Bønaa KH, Jamison R, Gaziano JM, Guarino P, Baron JA, Logan RF, Giovannucci EL, den Heijer M, Ueland PM, Bennett D, Collins R, Peto R; B-Vitamin Treatment Trialists’ Collaboration. Effects of folic acid supplementation on overall and site-specific cancer incidence during the randomised trials: meta-analyses of data on 50,000 individuals. Lancet. 2013 Mar 23;381(9871):1029-36.

(3) Deghan Manshadi S, Ishiguro L, Sohn K-J, Medline A, Renlund R, et al. (2014) Folic Acid Supplementation Promotes Mammary Tumor Progression in a Rat Model. PLoS ONE 9(1) : e84635

 

Tämän takia Novophane-kapseleihin ei ole lisätty synteettistä foolihappoa.

 

16. Onko Novophane-kapseleissa käytetty raudan ja kuparin yhdistelmä vasta-aiheinen?

Novophane-kapseleiden annosmäärät ovat sopusoinnussa RDA-arvojen (suositeltujen päiväannosten) kanssa, joten yhdistelmä ei ole vasta-aiheinen.

 

17. Voivatko Novophane-kapselit vaalentaa hiuksia?

Novophane-kapseli on ravintolisä, joka voi stimuloida hiusten kasvua sisältämiensä vitamiinien, hivenaineiden ja muiden ainesosien ansiosta. Mutta se ei voi vaalentaa hiuksia. Sen sijaan tuotteeseen on lisätty kuparia hiusten vahvistamiseksi ja hiusten kiillon ja luonnollisen värin parantamiseksi.

 

18. Novophane-kapseleiden sisältämän peltokortteen (Horsetail extract, Equisetum arvense) diureettinen vaikutus

Peltokortetta (Equisetum arvense), kuten monia muitakin kasvisuutteita, käytetään erilaisissa terveydellisissä käyttötarkoituksissa. Tyypillisesti kohteita ovat iho, hiukset, kynnet, painonhallinta, nivelet. Kasvisuutteita voidaan käyttää myös antioksidanttina tai diureettina.

Peltokortteen hyödyllinen vaikutus hiuksiin ja kynsiin liittyy sen korkeaan hivenaine piin pitoisuuteen. Pii on hiusten ja kynsien rakenneosa.

Suositeltu päivittäinen Novophane-annos sisältää 50 mg peltokorteuutetta, josta saadaan piitä 6 mg per päivä. 

 

Mitä tulee peltokortteen mahdolliseen diureettiseen vaikutukseen, niin on julkaistu vain yksi kliininen tutkimus (CARNEIRO 2014), joka on osoittanut lievän diureettisen vaikutuksen 900 mg:n päiväannoksella.

Novophane-kapseleiden suositeltu päiväannos 50 mg on 18 kertaa pienempi kuin mitä oli käytetty edellä viitatussa tutkimuksessa. Näin ollen Novophane-kapselit eivät voi aiheuttaa diureettista vaikutusta.

 

19. Voiko Novophane-kapselit aiheuttaa ruoansulatusvaivoja?

Aminohapot ja hivenaineet voivat aiheuttaa joillekin käyttäjille ruoansulatusvaivoja. Niitä voi välttää ottamalla päiväannos aina ruoan yhteydessä tai sitten pienentämällä päiväannosta 2 kapselista 1 kapseliin.

Lisäksi suosittelemme teini-ikäisiä ottamaan vain yhden kapselin päivässä.

 

20. Mikä on tieteellinen selitys kiharoille, jotka kasvavat uudelleen kemoterapian jälkeen?

Lääkäri Fortier Beaulieu: ”Mielestäni tämän on oltava kemoterapian suora vaikutus. Koska kemoterapia kohdistuu ensisijaisesti paljon jakautuviin soluihin, karvatupet neutraloituvat hetkeksi, mikä pienentää kapillaarireikien kokoa (hiukset eivät enää mahdu niihin) Näin ollen hiusten uudelleenkasvulle täytyy olla olemassa jokin mekaaninen geeni, joka saa hiukset olemaan hieman kiharat. Hypoteesin voi vahvistaa se, että kiharat palautuvat normaaleiksi tietyn ajan kuluttua.

Hoitona kiharoiden suoristamiseen suosittelemme keratolyyttistä shampoota.”

 

21. Voiko käyttää Novophane-kapseleita, jos sairastaa munuaisten toimintahäiriötä?

Tohtori Fortier Beaulieu: ”Minun mielestäni ei näytä siltä, että munuaisten vajaatoimintaa sairastavalle Novophane-kapseleiden käyttö olisi mikään riski, kun noudatetaan annosohjetta kaksi kapselia päivässä.

 

22. Mitä etua on sillä, että Novophane-kapselit eivät sisällä titaanidioksidia?

Titaanidioksidi on ainesosa, jota käytetään kosmetiikassa, ruoassa ja lääkkeissä. Kapselien päällysteessä sitä on käytetty sen läpinäkymättömyyden takia. Viime aikoina siitä on kuitenkin tullut kiistanalainen aine, sillä se on luokiteltu mahdollisesti karsinogeeniseksi aineeksi (liikaa inhaloitaessa). Vuoden 2020 tammikuussa Ranskassa kiellettiin titaanidioksidin käyttö ravintolisissä.

 

23. Mistä Novophane-kapseleiden päällyste on tehty?

Novophane-kapseleiden päällysteen keskeisin ainesosa on natriumkupariklorofylliini, joka on luonnollinen väriaine.

 

1. Kumpaa hilseshampoota minun pitäisi käyttää seborrooiseen dermatiittiin: Novophane.DS vai Novophane.K?

Seborrooiseen dermatiittiin sinun pitäisi käyttää Novophane.DS shampoota.

 

2. Kuivattavatko Novophane.K, Novophane.DS tai Novophane Energising shampoo päänahkaa?

Eivät yleensä, mutta jos sinulla on jo ennestään kuiva päänahkaa, niin sinun pitäisi käyttää vuorotellen Novophane.K:n/Novophane.DS:n kanssa kuiville hiuksille tarkoitettua shampoota eli esimerkiksi Novophane Ultra Nutritive shampoota. 

 

3. Voiko Novophane.DS hilseshampoota käyttää hoitona savipuolessa (Tinea Versicolor) ja soveltuuko se vartalolle?

Ei ole mitään estettä käyttää Novophane.DS hilseshampoota vartalolle. Vaikuttavat aineet ovat kuitenkin kontaktissa ihoon lyhyemmän ajan shampoossa kuin hoitovoiteessa, kun shampoo täytyy aina huuhtoa. Hoitovoide on täten tehokkaampi savipuoleen.

 

4. Onko Novophane.K hilseshampoo tarkoitettu rasvaiseen vai kuivaan hilseeseen? Ja voivatko sitä käyttää henkilöt, joilla päänahkaa on herkkä? 

Novophane.K hilseshampoota käytetään pääasiassa silloin, kun hilse on paksua ja kuivaa ja päänahassa esiintyy vähemmän tulehdusta (psoriasishilse) 

Novophane.DS hilseshampoota käytetään pääasiassa silloin, kun kyseessä on seborrooinen dermatiitti ja hilse on rasvaista.

Novophane.K ja Novophane.DS hilseshampoot sopivat herkälle päänahalla.

 

5. Minkäikäiset lapset voivat käyttää Novophane.DS ja Novophane.K hilseshampoota?

Novophane.DS ja Novophane.K hilseshampoita saavat käyttää 3 vuotta täyttäneet lapset.

6. Pitäisikö Novophane.DS ja Novophane.K hilseshampoo jättää päänahalle vaikuttamaan joksikin aikaa ennen sen huuhtomista pois? Tarvitaanko kaksi peräkkäistä käsittelyä?

Novophane.DS hilseshampoon ja Novophane.K hilseshampoon tehokkuus annostelun yhteydessä riippuu kahdesta tekijästä: 

 1. Aktiivisten ainesosien määrä, jotka ovat kontaktissa päänahkaan: Shampoo kannattaa hieroa hellästi päänahkaan. Vaahtoutuvan shampoon hierominen päänahkaan edistää kontaktia. 
 2. Aika, jonka aktiiviset ainesosat ovat kontaktissa päänahkaan: Shampoiden käyttäjät ovat usein kärsimättömiä, mutta jos he aloittaisivat käytön kastelemalla hiukset ja annostelemalla hilseshampoon hiuksiin, sitten pesisivät muun vartalon ja vasta sitten huuhtelisivat hiukset. Suositeltu vaikutusaika on 2-3 minuuttia.

1. Kuinka kauan voi käyttää Novophane lotionia?
Tuotetta voi käyttää päivittäin 2-3 kuukauden ajan yhtäjaksoisesti.

2. Minkälainen koostumus on Novophane lotionissa? Onko se vaahto vai neste?
Novophane lotion on neste.

 

3. Miltä Novophane lotion tuoksuu?
Novophane lotion tuoksuu luonnolle, sillä se sisältää esimerkiksi kataja-, piparminttu- ja greippiöljyjä.

 

4. Montako kertaa viikossa pitäisi käyttää Novophane lotionia, jotta saavutetaan hyvät tulokset? Ja kuinka kauan pitäisi jatkaa hoitoa?
Kliiniset tutkimukset, varsinkin Dermscanin suorittamat, osoittavat hyvin merkitsevää hiustenlähdön vähenemistä, kun tuotetta on käytetty kuukauden ajan. Tämä väheneminen jatkuu ja voimistuu edelleen seuraavien kahden kuukauden jälkeen.

5. Sisältääkö yksi Novophane lotion pullo noin tuhat suihkeannosta?

Kyllä. Yksi pullo Novophane lotionia sisältää lähes tuhat suihkeannosta, mikä tarkoittaa sitä, että se yleensä riittää neljä kuukautta, kun tuotetta käytetään 7-8 suihketta per päivä. 

 

6. Voiko Novophane lotionia käyttää raskauden aikana?

Tuote ei ole raskauden aikana vasta-aiheinen. Kuitenkin yleissääntö on, että raskauden ensimmäisen kolmen kuukauden aikana tulisi käyttää vain välttämätöntä lääkitystä.

 

7. Mikä on minimi-ikä, jolloin voi käyttää Novophane lotionia ja Novophane kapseleita? 

Novophane kapselit ovat ravintolisiä, joiden nauttimisessa minimi-ikä on 8 ikävuotta. Novophane lotion on tarkoitettu vain aikuisten käyttöön.

8. Kuinka paljon Novophane lotion sisältää nestettä millilitroina ja suihkeina?

Yksi pullo Novophane lotionia sisältää noin 900 suihkeannosta 100 millilitran pullossa, joten yksi suihkeannos on noin 0,1 millilitraa.

 

9. Onko suositeltavaa ennen Novophane lotionin käyttöä lämmittää päänahan hiuksia sisältävää osaa (esimerkiksi infrapunalampulla), jotta saadaan parempi teho? 

Infrapuna ei vaikuta Novophane lotionin toimintatapaan eikä Novophane lotionin käyttö aiheuta valotoksisuutta eikä myöskään valoallergiaa. Molemmat menetelmät parantavat hiustenkasvua. 

 

10. Mikä on Novophane lotionin toimintamekanismi?

Novophane Energizing shampoon ainesosat ja ainesosaryhmät vaikuttavat monin eri tavoin:

 • stimuloivat hiusnystyjä ja hiusten kasvua: öljyt, biotiini, B5- ja B6-vitamiini
 • hidastavat talintuotantoa: sinkki, biotiini, B6-vitamiini
 • antioksidantit: C- ja E-vitamiinit 
 • tekee talista juoksevaa, mikä vähentää karvatuppien hapettumista
 • stimuloi verenkiertoa: B3-vitamiini

 

11. Voiko hiustenkuivaajaa käyttää välittömästi Novophane lotionin annostelun jälkeen?

Novophane lotion sisältää alkoholia. Siksi on suositeltavaa antaa annostelun jälkeen hiusten ja päänahan kuivua muutaman minuutin, jotta lämmön lähde ei sytytä hiuksia palamaan. 

 

12. Onko Novophane lotionilla kosteuttava ominaisuus?

Novophane Anti lotion ei sisällä hiuksia tai päänahkaa kosteuttavia ainesosia.

 

13/ Voiko Novophane lotionia käyttää ympäri vuoden?

Novophane lotion is tarkoitettu kausittaiseen ja ohimenevään hiustenlähtöön. Tästä johtuen sitä tulee käyttää kolmen kuukauden hoitojaksoissa, ja kuurin voi uusia aina tarvittaessa.1. Keratiinisuoristus (Brasilialainen keratiinisuoristus): Onko Novophane Energizing shampoon sisältämällä natriumlauryylisulfaatilla (SLS) vastakkainen vaikutus keratiinisuoristukseen?

Kyllä. Novophane Energizing shampoolla on vastakkainen vaikutus keratiinisuoristukseen, koska yksi sen puhdistavista ainesosista on natriumlauryylisulfaatti.

 

2. Värjätyt hiukset: Voiko Novophane Energizing shampoota käyttää värjätyille hiuksille ?

Novophane Energising shampoolla ei ole haittavaikutuksia värjätyille hiuksille.

 

3. Kuinka monta kertaa viikossa pitäisi käyttää Novophane Energizing shampoota, jotta saavuttaisin hyvät tulokset? Entä kuinka kauan pitäisi hoitoa jatkaa?

Novophane Energising shampoo on enemmän hoitoja täydentävä tuote kuin hoitava tuote itsessään.

 

4. Voidaanko Novophane Energising shampoota käyttää pienillä lapsilla?

Yleinen sääntö on, että kosmetiikkaa voidaan käyttää 3 vuotta täyttäneillä tai sitä vanhemmilla lapsilla.  Kolmea ikävuotta nuoremmille lapsille soveltuvan kosmetiikan turvallisuus pitää osoittaa tutkimuksin.

 

5. Mikä on NOVOPHANE Energizing shampoon toimintamekanismi?

Novophane Energizing shampoon ainesosat ja ainesosaryhmät vaikuttavat monin eri tavoin:

 • stimuloida hiusnystyjä ja hiusten kasvua: öljyt, biotiini, B5- ja B6-vitamiini
 • talintuotannon hidastaminen: sinkki, biotiini, B6-vitamiini
 • antioksidantit: C- ja E-vitamiinit 
 • tehdä talista juokseva, jolla rajoitetaan karvatuppien hapettuminen
 • verenkierron stimuloiminen: B3-vitamiini

KIINNOSTUITKO?

Ole meihin yhteydessä tai katso lähin jälleenmyyjäsi.